Активні велосипедисти запропонували декларацію в рамках національної кампанії до місцевих цьогорічних виборів. Її досі не підписали представники провладної партії, хоча сам Віталій Кличко наголошував, що велосипедист.

Про це пише qha.com.ua.

"Її вже підписали 173 кандидата в депутати місцевих рад та 35 кандидатів на посаду міського голови. Декларація покликана підтримати активний розвиток велотранспорту в Києві", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Кличко "примазався" до велосипедистів (фото)

Акція стартувала в середині вересня 2015 року. До неї долучилися представники 25 міст України обласного та районного значення.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Відповідно до неї, новообрані депутати та міські голови зобов'язуються різнобічно сприяти розвитку велоінфраструктури свого міста і впроваджувати в ньому велотранспорт, а також направляти на велосипедні ініціативи не менше 5% від щорічного автодорожнього бюджету міста.

Акцію дуже активно підтримали представники Києва, Боярки, Южноукраїнська, Тернополя, Бара, Білої Церкви, Вишгорода, Кам'янця-Подільського та Одеси.

Декларація свідомих велосипедистів відкрита для підписання до 25 жовтня 2015 року. Після закінчення акції зроблять висновки, які політичні сили найбільше допомагають велосипедистам і вболівають за їхню справу.

Результати акції оприлюднять після завершення місцевих виборів.