На Київщині працівники міліції викрили кіберзлочинця, який розповсюджуючи неліцензійне програмне забезпечення однієї з фірм, завдав їй матеріальних збитків на суму понад півмільйона гривень. Про це повідомила прес-служба відомства.

У місті Бровари працівники управління боротьби з кіберзлочинністю міліції Київщини затримали 37-річний чоловіка, який використавши шкідливі програмні продукти, викрав програмне забезпечення. В подальшому незаконно отримані програми він продавав через мережу Інтернет.

Підозрюваного затримано безпосередньо за місцем здійснення протиправної діяльності. У нього правоохоронці вилучили серверне обладнання, 4 системні блоки та ноутбук, жорсткий диск, 13 флеш накопичувачів та диски. За результатами значної кількості експертиз, фахівці підтвердили порушення права інтелектуальної власності приватної фірми на загальну суму 635 тисяч гривень.

Читайте також: Хакери намагалися викрасти документи про розслідування катастрофи "Боїнгу 777"

Наразі чоловікові оголошено підозру у скоєних ним злочинах та відкрито кримінальне провадження за "порушення авторського і суміжних прав", несанкціоноване втручання в комп'ютерів, "створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут".

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще