Так званий глава "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький заявив, що "ЛНР" проведе місцеві вибори без участі України. Про це пише РБК.

"Мінські угоди вимагають проведення виборів у Луганській і Донецькій народних республіках за стандартами ОБСЄ за законом України. Ми бачимо, що Україна не вміє або не хоче слідувати стандартам ОБСЄ на власній території. Тому нічого їм робити і на наших майбутніх виборах. Ми проведемо їх самі по стандартам ОБСЄ і при спостереженні БДІПЛ", - наголосив він.

Плотницький зауважив, що в "ЛНР" також самі напишуть виборчий закон для України.

"Очевидно, самі вони не вміють ні писати добрі закони, які відповідають вимогам ОБСЄ, ні виконувати їх. Нехай спочатку самі навчаться слідувати стандартам ОБСЄ, а потім інших вчать", - сказав "глава ЛНР".

Читайте також: Шкіряк звинуватив проросійські сили у зриві виборів у Маріуполі

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

За його словами, місцеві вибори в Україні пройшли з грубими порушеннями стандартів ОБСЄ.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука у свою чергу заявив, що вибори на Луганщині пройшли спокійно й без грубих порушень.

Він зазначив, що у ніч на понеділок в області не було зафіксовано подій, які могли б вплинути на результати волевиявлення жителів регіону.