У Костянтинівці Донецької області правоохоронці затримали організатора інформаторської мережі терористичного угруповання "ДНР". Про це повідомляє СБУ.

Вдалося встановити, що зловмисник на прізвисько "Панкрат" був завербований у минулому році представником фейкової спецслужби терористів. Після звільнення Костянтинівки від російсько-терористичних бандформувань, за завданням куратора він організував і очолив групу т.зв. "народного сопротивления "Центр" м. Константинівка ДНР".

Основним завданням групи, до якої входило сім осіб, був збір і передача інформації про підрозділи сил антитерористичної операції, поширення серед місцевого населення антиукраїнської ідеології, виявлення патріотично налаштованих громадян. Зібрану інформацію у вигляді щотижневих звітів передавали членам терористичної організації "ДНР".

Читайте також: Інформатора бойовиків судитимуть на Донеччині

Під час обшуку у правопорушника вилучили засоби зв'язку, комп'ютер, топографічні карти з нанесеними позиціями українських підрозділів, а також відомості про діяльність групи.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім цього, співробітники СБ України затримали поплічників "Панкрата", які підтвердили свою причетність до діяльності групи "Центр".

За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області СБУ викрила інформаторську мережу терористів.