На вулиці Липинського, 14-16, у Львові знаходяться два навчальні заклади - школа та дитячий садочок. У цих приміщеннях рівень шуму, спричинений автомагістраллю, перевищує встановлені санітарними вимогами норми. Саме це і обумовило необхідність будівництва шумозахисного екрану. Про це розповів керівник міського управління екології Андрій Галушка, передає ТРК Львів.

За його словами, робота зі встановлення споруди розпочалася ще вересні.

У 2013 році з ініціативи управління екології та благоустрою ЛМР та міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" було проведено моніторинг акустичного забруднення поруч з магістральними вулицями міста. Тоді ж увагу привернула ділянка на вул. Липинського поруч з дитячим садочком №104 та середньою загальноосвітньою школою "Відродження", на якій зафіксовано значне перевищення акустичних показників.

Для зменшення негативного впливу на організм учнів, дошкільнят та працівників цих закладів, а також для підвищення рівня акустичного комфорту було прийнято рішення встановити тут шумозахисний екран. Кошти на це рішенням сесії міськради виділили з міського фонду навколишнього природного середовища. Загальна вартість будівництва складає 732 тис. грн.

"Ми розробили проектно-кошторисну документацію, якою визначено параметри цього шумозахисного екрану, аби можна було привести рівень шуму в приміщеннях дошкільних закладів до санітарних вимог. Є позитивний висновок держбудекспертизи на встановлення. З червня ми шукали підрядника, а вже у вересні розпочали роботи. Це буде перший такий екран у Львові", - зазначив керівник управління Андрій Галушка.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Відтак, передбачається встановлення прозорої полікарбонатної стіни, довжиною 166,23 м та висотою близько 3,4 м. Полікарбонат закуповуватимуть у Польщі.

Завершити роботи планують до кінця листопада.

Читайте також: У Львові запрацював перший в країні завод по переробці ртутних ламп

Окрім цього, за словами Галушки, оголошено тендер на формування програми встановлення шумозахисних екранів у Львові. Наразі до участі зголосилась наукова організація, яка взяла на себе зобов'язання до кінця року проаналізувати всі магістральні вулиці, а також території біля виробництв, аеропорту та залізниці.

Нагадаємо, на вулицях Львова до кінця 2015 року з'явиться 50 відеокамер. Чиновники планують встановити у місті близько тисячі таких камер у найближчі три роки.