У Львові почав працювати перший в Україні завод, який спеціалізується на переробці ртутних енергоощадних ламп. Він розмістився на міській ТЕЦ. Для цього повністю відремонтували та переобладнали одне із приміщень.

Про це повідомляє Zaxid.net.

На заводі облаштували лінію з переробки відпрацьованих трубчастих та компактних енергоощадних ламп.

Над проектом під назвою "Створення муніципальної системи поводження з відходами електронного та електричного устаткування у Львові з використанням досвіду Любліна" у міській раді працювали чотири роки. Частину коштів виділив Європейський союз. Загальна вартість проекту складає близько 1,3 мільйонів євро.

На виробництві встановили шведське обладнання компанії, яка є лідером у галузі переробки електронних відходів.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Читайте також: Україна відмовляється спільно з Росією будувати завод ядерного топлива

Лампи на заводі подрібнюють і виділяють структурні частини для подальшої переробки.

Лінія повністю готова до роботи. Наразі дочірнє підприємство "Боднарівка" чекає на отримання ліцензії. Після цього з'явиться можливість брати матеріал не лише у мешканців, але й у фірм, шкіл, закладах охорони.

Два роки тому львів'яни вже встановили пункти прийому для лампочок. Їх забиратимуть на переробку раніше закуплені пересувні приймальні пункти – еко-буси.