Новий проект дозволить пропускати вдвічі більше авто, цех заводу "Більшовик" не зноситимуть, а для велосипедів та пішоходів з'являться додаткові смуги.

"Шулявська розв'язка сьогодні пропускає трохи менше 13 тисяч автомобілів за годину. Результати транспортного моделювання та натурного експерименту показали, що нова пропускатиме майже вдвічі більше - до 21 тисячі автомобілів за годину" - розповів головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури Віктор Петрук.

Читайте також: Багатомільйонний тендер на ремонт доріг виграв екс-голова облавтодор

Розробляє першу стадію проектування ПАТ "Київсоюзшляхпроект". Проект передбачає трирівневу транспортну розв'язку з реверсним розподільним кільцем. Вартість робіт складає 1,18 млн. грн. Роботи мають бути виконані до лютого 2016 р.

Новий варіант реконструкції розв'язки передбачає збереження п'ятого цеху заводу "Більшовик", який є пам'ятником промислової архітектури періоду індустріалізації.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Такий проект не тільки зберігає п'ятий цех заводу "Більшовик", а й звільняє додаткову територію. Це дві земельні ділянки загальною площею близько одного гектару, які на сьогоднішній день зайняті лівоповоротними з'їздами. Таким чином, місто отримує місце для створення двох публічних просторів. Окрім того, транспортна розв'язка враховуватиме потреби велосипедистів, а пішохідні й транспортні потоки будуть повністю розведені в різних рівнях", - зазначив Віктор Петрук.

В Департаменті містобудування та архітектури уточнюють, що при розробці проекту застосовують сучасну наукову методологію та програмне забезпечення для транспортного моделювання.