Імовірність нагнітання ситуації на Донбасі і відновлення конфлікту залишається.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, про це заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Підтвердженням цього є величезна кількість російських військових, які не дивлячись на перемир'я, залишилися на території Донбасу.

Російські куратори продовжують навчання терористів з місцевих угрупувань. Незважаючи на це, вони виконали умови Мінських домовленостей і відвели військову техніку калібром менше 100 м.

Проте російські силовики зайняли позиції по обидві сторони території, яка непідконтрольна українським військовим і прикордонникам.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Основний упор робиться на контроль над кордоном, через який здійснюються поставки зброї сепаратистам.

Віктор Муженко розповів, що загострення ситуації може відбутися в будь-який момент, незважаючи на те, що бійці АТО не вступають у відкрите протистояння з бойовиками Донбасу.

Терористи постійно здійснюють збройні провокації на Донецькому напрямку. В основному, намагаються атакувати зі стрілецької зброї.

Вся надія, за словами глави Генштабу, на українських військових, які будуть дотримуватися перемир'я.

Читайте також: У Миколаївській області пройшли масштабні навчання ВДВ

Нагадаємо, що впродовж тижня терористи атакували українських військових у Пісках, Опитному і Зайцевому.