На одному із загальновійськових полігонів Дніпропетровщини, воїни реактивно-артилерійських підрозділів виконали бойові стрільби з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За словами керівника занять, у особовому складі підрозділів знаходяться воїни, які були призвані до війська в рамках 6-ї хвилі мобілізації.

Для багатьох з них бойові стрільби стали першим справжнім випробуванням. Під час практичного вишколу разом з новобранцями бойові завдання виконували й офіцери та солдати, що вже мають бойовий досвід під час АТО.

В рамках проведення тактичних навчань реактивно-артилерійської батареї, військовослужбовцям необхідно було виконати вогневі завдання із закритих вогневих позицій на відстані до 10 кілометрів до об'єктів ураження.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Перед стрільбою особовий склад відпрацював нормативи із метеорологічної, балістичної, інженерної підготовки, розрахунку поправок, заряджання боєкомплекту та інше. Всі бійці підрозділу пройшли відповідну підготовку та лише після цього були допущені до виконання бойових стрільб.

Читайте також: В Ізраїлі пройшли наймасштабніші повітряні навчання "Blue Flag 2015" (фото, відео)

В рамках занять також були відпрацьовані питання щодо швидкого зайняття та зміни позиції, її охорони та оборони, обладнання в інженерному відношенні, а також безпосереднє виконання вогневих завдань.