У Харкові "накрили" черговий конвертаційний центр, в якому вводили в тіньовий обіг мільйони гривень.

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби.

Злочинну діяльність організував 44-річний росіянин, який проживає в Харкові. Собі в помічники він взяв 10 чоловік і створив понад 12 фіктивних підприємств для незаконної конвертації грошей, отриманих злочинним шляхом.

Послугами "конвертаторів" користувалися реальні фірми Харківської та Київської областей, а також оборонні підприємства, які укладали фіктивні договори купівлі мікросхем та комп'ютерного обладнання для військово-промислової сфери.

За два останні роки зловмисники вивели у тіньовий обіг понад 300 мільйонів гривень, а ймовірні втрати бюджету тільки з ПДВ становлять близько 50 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

За словами голови облуправління ДФС Сергія Фунікова, під час комплексу широкомасштабних обшуків правоохоронці виявили та вилучили 15 печаток підприємств, які входили до складу "конверта", комп'ютерну техніку, засоби спостереження, банківські картки, чекові книжки, флешки і бухгалтерську документацію.

Читайте також: СБУ спіймала на хабарі співробітника Держекоінспекції на Черкащині

Крім того, в офісних та житлових приміщеннях "конвертаторів" знайшли вогнепальну зброю з бойовими патронами, 21 тисячу євро, понад 19 тисяч доларів і 25 тисяч гривень.

Наразі, правоохоронці проводять слідчі дії.