Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський повідомив про створення робочої групи, яка займатиметься об'єднанням всіх шахт області. Для цього створять єдину вугільну компанію.

Про це він повідомив на зустрічі з активом профспілки працівників вугільної промисловості України, передає прес-служба обласної адміністрації.

Керівник області зазначив, що мова йде про повернення вугільних полів, а також центральних збагачувальних фабрик у розпорядження шахт і державну власність. Всі вони, за його словами, увійдуть в структуру новоствореної компанії.

Жебрівський розповів, що порядок входження вугільних фабрик та шахт у єдине підприємство вирішуватиметься на спільних засіданнях.

До складу робочої групи входитиме по одному представнику від кожної шахти.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

"Ми знайдемо комплексне рішення, щоб залагодити ймовірні протиріччя. Єдина донецька вугільна компанія повинна отримати можливість самій реалізувати продукцію і розпоряджатися коштами", - наголосив голова обладміністрації.

Читайте також: Терористи "ЛНР" масово вивозять вугілля в Росію - ОБСЄ

Перед обласною владою та робочою групою стоїть завдання у напрацюванні пропозицій та узгодити їх з профспілками. Лише після цього необхідно буде виходити з комплексним рішенням на профільні міністерства, Кабінет міністрів і Президента.

Нагадаємо, Павло Жебрівський видав розпорядження за яким у Донецькій області має бути створений антикорупційний штаб.