Працівники СБУ та МВС заблокували діяльність міжнародного угруповання, яке налагодило у Києві виробництво та збут фальсифікованої кави відомих світових брендів. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Зловмисники організували виготовлення фальсифікатів в одному з гаражних кооперативів у Солом'янському районі столиці.

Під час обшуків правоохоронці знайшли обладнання для виробництва контрафактної кави та понад 20 тонн розфасованої продукції. У цеху також зберігалася підроблена упаковка кави відомих світових брендів та сировина для її виготовлення.

Встановлено, що продукція для фальсифікатів надходила з країн Східної Азії через морські порти Одеської області.

"За попередніми оцінками, організатори підпільного цеху встигли реалізувати майже 30 тонн фальсифікованої кави на суму понад 20 мільйонів гривень", - повідомили в СБУ.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару" Кримінального кодексу України.

Читайте також: Столичні податківці вилучили гаджети Apple на мільйон гривень

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації підпільного виробництва.

Нагадаємо, раніше в одному із сіл Броварського району на Київщині правоохоронці вилучили 30 тонн фальсифікованої горілки та сім тонн спирту.