Для відділення реанімації новонароджених та урологічного відділення у львівську міську дитячу клінічну лікарню закупили медичне устаткування на суму 2,22 млн гривень.

Зокрема йдеться про найтонший резектоскоп, цистоскоп, нефроскоп, апарат для контактного дроблення каменів ультразвуком, повідомляє ZAXID.NET.

"З їхньою допомогою можна проводити операції новонародженим дітям, які раніше ми не могли робити. Можемо робити операції на нирках на сечоводах, сечовому міхурі без розтинів. Тобто діти не будуть потребувати розтинів, таких яких ми робили традиційно раніше на півживота, тепер це робиться з проколів", – розповів завідувач урологічного відділення дитячої клінічної лікарні Тарас Вівчарівський.

В період з 2011 року у цій лікарні провели капітальних та поточних ремонтів на загальну суму понад 2,5 млн гривень. Також придбали обладнання на майже 9 млн гривень. Із них 5 млн – бюджетні кошти, 4 млн – грантові кошти та благодійні внески.

Читайте також: Фонд з США інвестує в центр невідкладної допомоги дітям у Львові

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Якщо місто зробило ремонт і створило відділення дитячої нейрохірургії за кошти міського бюджету, то наші колеги інститут нейрохірургії міста Торонто подарували нам відповідне обладнання, зокрема нейроендоскоп вартістю 100 тис доларів. Так само й інші проекти реалізувались", – каже начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

За останні роки у комунальній міській дитячій клінічній лікарні створено відділення дитячої нейрохірургії, відділення дитячої реабілітації, кабінет телемедицини, встановлено систему електронної версії хвороби.