Самопроголошений керівник Криму Сергій Аксьонов хоче провести на окупованому Росією півострові перепис українців.

Про це повідомляє видання "Апостроф".

Він сказав, що на сьогодні необхідно повести перепис для мігрантів, які живуть в Криму.

"У нас на території республіки, за попередніми оцінками, до 250 тисяч громадян України. Частина з них втекла від війни або з інших об'єктивних причин приїхали", - зазначив керівник окупаційної влади.

Така кількість мігрантів, за його словами, створює велике навантаження на всі об'єкти інфраструктури, на систему охорони здоров'я, освіти окупованого півострова.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Читайте також: ФСБ в Криму готує зачистку серед подільників окупантів - Чубаров

Ставленик Кремля також наголосив, що необхідно також порахувати "масштаб лиха, уточнити і визначити джерела фінансування".

Нагадаємо, в березні минулого року Росія анексувала територію Криму, що належить Україні. У жовтні самопроголошений "парламент" анексованого півострова призначив так званим "главою Республіки Крим" Сергія Аксьонова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму Росією.