Співробітники Служби безпеки України в Ізмаїлі викрили корупційну схему у державній судноплавній компанії "Українське Дунайське пароплавство" (УДП). Про це інормує прес-центр СБУ.

Як повідомляється, чиновники держкомпанії уклали договори з комерційними структурами на оренду плавзасобів УДП для здійснення внутрішньопортових перевезень. Норми оплати чітко встановлювалися, зокрема, відповідно до тривалості рейсів.

"За попередньою згодою чиновників і бізнесменів частину часу орендовані судна використовувалися як пришвартовані склади для різної продукції. Відповідно, за такі періоди орендарі не платили гроші держпідприємству", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що за 2014 рік і початок 2015 через цю корупційну схему державі було завдано збитків на суму понад 2 млн гривень.

Читайте також: Держпідприємствами в Україні керуватиме єдиний холдинг

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до створення корупційної схеми.

Нагадаємо, посадовець оборонного підприємства у Харкові завдав збитків на 12 млн гривень.