В міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Львівській області завершилися україно-американські навчання "Fearless guardian". В них взяли участь підрозділи Національної гвардії України та 173 аеромобільна бригада США.

Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

Військові маневри тривали більш ніж півроку. На навчаннях готували нацгвардійців до виконання обов'язків в зоні АТО. Американські інструктори за три ротації навчили близько восьмиста бійців.

США продовжать співпрацю з Україною у військовій сфері й надалі готуватимуть бійців.

"Сполучені Штати завжди готові допомогти Україні сформувати справжню, боєздатну армію", - наголосила помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін.

Популярні новини зараз
В Україні оновили правила для виїзду за кордон Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Читайте також: Курсанти Одеської Військової академії вдосконалюють навички в польових умовах (фото)

Бійців, які пройшли навчання під час другої ротації, відправили до навчального центру Нацгвардії. Там вони проходитимуть подальшу службу.

"Вже через декілька років, ми зможемо відправити їх до Національної академії НГУ, де на посадах викладачів вони навчатимуть майбутніх офіцерів", - розповів начальник відділу управління бойової та спеціальної підготовки головного управління полковник Сергій Капелюшний.

Такі масштабні навчання стали першими для новоствореної Національної гвардії. Набуті знання допоможуть створити у майбутньому професійне військо.