Співробітники податкової міліції спільно зі Службою безпеки та прокуратурою Києва затримали організовану злочинну групу. Їх підозрюють в незаконному привласненні 353 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Шахраїв підозрюють у причетності до скоєння низки тяжких кримінальних правопорушень.

Зловмисникам оголосили підозру у фіктивному підприємництві, незаконному заволодінні грошовими коштами юридичної особи у розмірі понад 353 мільйонів гривень. Також їх звинувачують в ухилянні від сплати податків. Загалом вони не заплатили до державного бюджету понад 71 мільйон гривень.

Шахраї незаконно заволоділи контрольним пакетом акцій одного з великих підприємств харчової промисловості. Для розкрадання коштів, зловмисники використовували фіктивні фірми. Потім ці гроші вони кошти легалізували через придбання автомобілів та корпоративних прав прибуткових підприємств.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: У Києві шахраї продали нелегального тютюну для кальянів на 800 тис грн (фото)

Солом'янський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. На майно та транспортні засоби, якими володіють зловмисники, накладено арешт.

У ДФС зазначають, що це перший випадок такого масштабу за останні роки, коли суд повною мірою оцінив та зібрав докази вини підозрюваних.