Проти члена виборчої комісії однієї з виборчих дільниць Звенигородського району Черкаської області відкрили кримінальну справу за статтею 158-1 Кримінального кодексу України – незаконне використання виборчого бюлетеня.

Про це сказано у повідомленні сектору комунікації головного управління Національної поліції в Черкаській області, пише Тиждень.

За даними поліції, 45-річна член виборчої комісії під час голосування на місцевих виборах умисно видала бюлетені для голосування на ім'я особи, яка на час проведення виборів померла. Вона зробила відповідні записи про це у контрольних талонах до виборчих бюлетенів. Слідчі дії по цій справі тривають.

Читайте також: У Києві масово відмовляються працювати члени виборчкомів - "Опора"

У поліції відзначають, що це найпростіше у рамках слідства та доказової бази кримінальне провадження серед тих, які відкрили цього року за порушення виборчого законодавства.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

На наступному тижні слідчі органи мають намір оголосити ще низку підозр за іншими кримінальними провадженнями щодо порушення законодавства під час виборів 25 жовтня.