Колишній чиновник підозрюється у розкраданні державних коштів на півмільярда гривень. Апеляційний суд Києва, за клопотанням Генеральної прокуратури взяв під варту колишнього директора Аграрного фонду.

Раніше Генеральна прокуратура повідомляла по підозру колишньому чиновнику:

"За результатами розслідування злочинів, вчинених представниками колишньої влади, зокрема службовцями Міністерства аграрної політики України, Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, колишньому керівнику Аграрного фонду України та трьом директорам комерційних структур" - повідомляє прес-служба ГПУ

Ім`я затриманого не відоме, але у судових документах зазначається, злочин був скоєний у період 2010-2011 років. Як відомо, головою фонду у той час був Олекандр Маренець.

Читайте також:Головний архітектор Одеси отримала шість років в'язниці за хабарі

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир
Показати ще

Органи досудового слідства визначили, що злочинна афера полягала у заключні фондом контрактів з двома приватними структурами на поставку цукру-піску. В результаті махінації – товар поставлений замовникам не був , а голова фонду привласнив вилучені кошти.

Згідно санкції інкримінованої статті Кримінального кодексу підозрюваному світить 12 років в'язниці. Тому, суд вирішив, що у підозрюваного є серйозний мотив втекти від переслідування, і тому замінив домашній арешт на взяття під варту.