Кабелеукладач JIANGONG 1 із Китаю, якого завели у Керченську протоку для будівництва енергомоста між Кримом та Російською федерацією, сьогодні покинув Камиш-Бурунський порт.

Про це пише readmore.com.ua.

"Він наразі підійшов до мису Ілліч, який є однією із точок будівництва енергомоста з боку Краснодарського краю", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: До Херсонської області підійшли російські танки і Гради

Судно JIANGONG1 під китайським прапором після тривалого простою попрямувало до точки будівництва енергомоста вчора вранці, 22 листопада, близько 9:30 за Гринвічем.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Навігаційне обладнання включили о 3:28, майже відразу після того, як із материкової України припинили поставляти електроенергію.

Останнє офіційне повідомлення про роботи із укладання кабелю по дну Керченської протоки було 18 жовтня, коли кабелеукладач також прямував до мису Ілліч.

Інший кабелеукладач JIAN JI 3001 прибув 11 жовтня цього року, і досі фактично простоював у одному із портів Керчі - Камиш-Бурунському, де знаходиться суднобудівний завод.

В онлайн системах АІС судно-кабелеукладач з написаним на борту назвою JIAN JI 3001 відображається як JIANGONG1. А в базах даних присутнє риболовецьке судно JIAN JI 3001 із таким же номером MMSI 413375460.

Імовірно, це створено спеціально, для маскування та відходу з-під санкцій Європи та Штатів.

Судновласником і оператором судна є Shanghai Foundation Engineering Group Co, Ltd. Компанія якраз спеціалізується на будівництві мостів, тунелів, залізниць і входить до складу будівельної корпорації Shanghai Construction Group.