Харківський районний суд виніс вирок терористу, який намагався підірвати залізничні колії на ділянці руху "Київ-Харків". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чоловік разом з чотирма спільниками планували підірвати потяг з боєприпасами поблизу селища Коротич Харківської області. Наказ він отримав від одного з ватажків терористів "ДНР" Ігоря Бєзлера на прізвисько "Бєс".

П'ятьох диверсантів затримали ще 29 червня 2014 року в момент закладення вибухівки під колію. У зловмисників тоді вилучили півкілограма тротилу, електродетонатори та елементи живлення. Під час обшуків вдома у затриманих також знайшли понад півтора кілограма тротилу, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Читайте також: Терористи замінували міст та газопровід на Луганщині (фото)

Зловмисника засудили до п'яти з половиною років позбавлення волі. Апеляційний суд залишив вирок першої інстанції без змін.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У СБУ повідомили, що судовий розгляд стосовно інших членів терористичного угруповання досі триває.