Проблема з вакцинацією дітей в Україні продовжує загострюватися.

Як повідомляє УНН, народний депутат, член парламентського комітету з охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва дорікнула депутатів щодо низьких темпів закупівель і брехні про відсутність летальних результатів після щеплення.

Чиновник розповіла, що показником діяльності МОЗ є те, що 25 листопада під час обговорення вакцинації в Білій Церкві померла дитина.

У той день на засіданні комітету було сказано, що з 1,5 млн дітей у віці від двох місяців до шести років жодного випадку ускладнень зафіксовано не було.

Трирічний хлопчик отримав в дитячому садку щеплення від поліомієліту і помер на руках у батьків.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Бахтєєва розповіла, що про цей трагічний випадок нічого не сказали, навіть не поінформували інших батьків про те, що таке сталося і що їм потрібно бути обережними з вакцинацією дітей.

Всесвітня організації охорони здоров'я взагалі відмовилася від застосування цієї вакцини, яку закупив МОЗ. Політик упевнена, що міністр повинен вибачитися перед батьками.

Жінка заявила, що принесла свої вибачення і співчуття батькам дитини. Також вона запускає розгляд питання на комітеті парламенту.

Комісія повинна проаналізувати, чи помер хлопчик від вакцини. Якщо таке припущення підтвердиться, тоді необхідно розібратися з чиновниками МОЗ "з усією суворістю".

Читайте також: На Закарпатті дитина втекла від матері до поліцейських

Нагадаємо, що правоохоронці Білій Церкві відкрили кримінальну справу за фактом загибелі хлопчика.