Служба безпеки України припинила роботу підпільного цеху. Він займався обробкою бурштину. Після незаконного видобутку у Рівненській та Житомирській областях, "сонячне каміння" переправляли у Київ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Нелегальний бізнес розмістився на трьох поверхах будівлі в одному з гаражних кооперативів Києво-Святошинського району столиці. Співробітники спецслужби провели у приміщенні обшук. Загалом у приміщені цеху знайшли та вилучили понад 200 кілограмів бурштину.

Правоохоронці зазначили, що його готували для подальшої міжнародної контрабанди. Зловмисники планували реалізувати партію бурштину в Китай.

Читайте також: Водій на Рівненщині віз у машині 50 кг бурштину

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Правоохоронці проводять слідчі дії, щоб встановити організаторів та всіх причетних до правопорушення.

Нагадаємо, наприкінці листопада на Львівщині викрили підпільний цех з обробки бурштину. Власник виробництва купував каміння у мешканців Рівненської та Волинської областей. У цеху вилучили майже три кілограми необробленого бурштину та понад кілограм готової продукції.