З четвертого по шосте грудня з нагоди фестивалю "Ніч у Львові" в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, що на вулиці Тетральній, 11, проводитимуться екскурсії старовинними галереями.

Про це пише Твоє місто.

Охочі зможуть піднятися у храмі на висоту 20 метрів та ознайомитись зблизька із унікальним органом XVIII ст. Також львів'яни матимуть можливість більше дізнатись про систему його функціонування, оглянути автентичні "повітряні міхи", спробувати "дмухнути" в органні труби.

Зокрема відвідувачі зможуть пройтися бічними навами хорів. Саме в цих місцях молились учні давньої Єзуїтської колегії.

Не менш цікавою для відвідувачів стане розписана шафа початку XVII ст. Предмет інтер'єру обклеєний математичними розв'язками та конспектами, яким уже понад 200 років.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: ТОП-7 способів заощадити в поїздках

Наголошується, що екскурсії проводитимуть з 19:30 до 24:00, кожних 15 хвилин відбуватиметься збір усіх охочих у лівій частині храму. Добровільна пожертва – 15 грн. Кошти будуть скеровані на реставрацію стародавнього органу.