Волонтер Яна Зінкевич сьогодні, 15 грудня, вирушила до Ізраїлю на лікування. Її там чекає операція, яку проведе Алон Фрідландер. Він один з найвидатніших хірургів-спинальників світу.

Перед польотом засновницю і керівника медичного управління "Правого Сектора" - "Госпітальєри" провели рідні, друзі та колеги - волонтери, повідомляє телеканал "24".

Чому для лікування Зінкевич вибрали саме Ізраїль, пояснив головний лікар Дніпропетровської ОКБ імені Мечникова Сергій Риженко: "Ізраїль має більше можливостей в плані технологій, в плані технік, які допомагають зшивати найдрібніші фрагменти. Але головне, що сьогодні пропонує Ізраїль - це хорошу реабілітацію".

У польоті волонтера супроводжують лікарі-реаніматологи з Ізраїлю. Сама Яна перебуває на борту літака в спеціальній капсулі, яка допомагає знизити вплив перепадів тиску на травмований хребет.

З ізраїльського аеропорту дівчину одразу доставили в реанімаційне відділення. Через день-два планують операцію. Вже відомо, що операція триватиме 10 годин, будуть працювати відразу кілька бригад хірургів. Усі витрати оплатили меценати. Потім Яні належить багатомісячна реабілітація.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Волонтерку Зінкевич поставлять на ноги в Ізраїлі

Нагадаємо, відома волонтер потрапила в жахливе ДТП на Дніпропетровщині більше тижня тому. Яна вижила дивом, але отримала складні травми хребта, ребер і внутрішніх органів.

Дівчина з Рівного, студентка біофаку, самостійно створила чи не найпотужнішу польову медичну службу на передовій. На рахунку створеного нею батальйону "Госпітальєри" вже більше двох тисяч збережених життів.