Міністерство закордонних справ України радить українцям утриматися від поїздок до двох африканських країн - Лівії та Бурунді.

Про це сказано у відповідних повідомленнях на сайті відомства. Тим, хто вже перебуває на території вказаних держав, рекомендують невідкладно виїхати за їх межі.

"У зв'язку із триваючим загостренням безпекової ситуації в Лівії, активізацією діяльності на території цієї країни міжнародних терористичних угруповань, чисельними фактами викрадення людей, у тому числі іноземців", - пояснює міністерство. За даними відомства, схожа ситуація спостерігається і в Бурунді.

МЗС підкреслює, що посольство України в Лівії перенесли до Тунісу, тому наші дипломати мають дуже обмежені можливості, щоб у разі необхідності допомогти українцям.

Читайте також: У Лівії викрали співробітників сербського посольства

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію на території Лівії українцям рекомендують телефонувати в посольства України за номером: +216-941-273-42, який працює цілодобово, або телефонувати на "гарячу лінію" МЗС: +38-044-238-16-57.

Тим громадянам України, яким не пощастить в Бурунді, треба телефонувати до посольства України в Кенії за номером: +254-733-366-366.