Депутати львівської міської ради заборонили продавати та використовувати феєрверки та інші шумозвукові піротехнічні засоби на час новорічних та різдвяних святкувань у Львові. В період з 17 грудня до 15 лютого.

"У той час, коли частина нашої території перебуває в окупації, проводити шумні гуляння - недопустимо. Треба мати повагу до українців",- заявив перед голосуванням мер міста Андрій Садовий.

Таким чином, у Львові до 15 лютого заборонено використовувати, купувати та продавати шумозвукові піротехнічні засоби. Контролюватиме виконання ухвали національна поліція та "муніципальна дружина".

"У нашому місті мешкає більше 4 тисяч учасників АТО, у госпіталі лікуються поранені бійці, скільки людей переїхали до нас, покинувши власні домівки, тому що на Сході триває війна. Наш обов'язок підтримувати їх, і один зі способів це зробити – утриматися від використання піротехніки. Це питання не лише психологічного комфорту тих, хто повернувся з війни, а й безпеки містян загалом", – заявила депутат міськради від "Самопомочі" Вікторія Довжик.

Читайте також: Одеські активісти з петардами та фаєрами провели марш "Іду на Ви" (фото)

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Нагадаємо, що тимчасова заборона на використання салютів, феєрверків та піротехнічні засобів діяла у Львові з 31 липня 2014 року. Втім, заборона виявилась формальною і про реальні покарання за її порушення нічого не відомо.

Аналогічні до львівської заборони приймали й у інших містах – Києві, Харкові, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві. Усі вони стосувались петард та салютів. Причиною заборони була безпека та толерантне ставлення до ветеранів АТО і переселенців.