НАК "Нафтогаз" домовився з олігархом Дмитром Фірташем про те, що той віддасть державі близько 4 мільярдів гривень.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава МВС Арсен Аваков.

Як відомо, група підприємств Фірташа Ostchem (туди входять українські хімкомбінати з Черкас, Рівного, Горловки, Сєвєродонецька) звинувачується у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

За словами Авакова, у відношенні Ostchem досягнуті "чудові результати".

"Ми, точніше НАК "Нафтогаз", домовилися з Фірташем, і він віддасть державі близько 4 мільярдів гривень. Коли ми "притиснули" його аргументами, він уклав з НАКом угоду і почав віддавати гроші. 1,8 мільярди він вже віддав. Коли він віддасть все, юристи оцінять, чи є далі склад злочину", - повідомив Аваков.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Інтерпол відновить розшук Януковича

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Національна поліція розпочала провадження за фактом звернення НБУ про неповернення кредиту рефінансування банку "Надра" у розмірі 5 млрд гривень, отриманих під особисту гарантію Дмитра Фірташа.

Фірташ, який тривалий час вже перебуває в Австрії, планував повернутися в Україну 2 грудня, але в останній момент він передумав. Австрія відмовила Мінюсту США у екстрадиції Фірташа. Американці звинувачують українського олігарха у міжнародній корупції.