В окупованому Криму недавно з'явилися ялинкові базари і відразу ж шокували місцевих жителів цінами.

Про це повідомляє телеканал "24".

Сосни коштують від 130 гривень за 1 метр (400 рублів) і більше, а от ялинки - ще дорожче. Продавці скаржаться, що зараз немає великого попиту, адже ціни для багатьох кримчан є великими.

Коли ялинки привозили з материкової України - вони коштували значно дешевше. Але тепер новорічних красунь везуть через всю Росію, з Сибіру, от і набігає немаленька ціна.

Крім "накручування" собівартості протягом цієї подорожі багато ялинки ще й ламаються, голки жовтіють і осипаються.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: У Ялті з'явився український тризуб (фото)

Раніше в Криму продавалися переважно ялинки з областей України та лісництва Криму, де заготовляли спеціальні новорічні плантації. Однак тепер кримську сосну на ринках не знайти - вона внесена до Червоної книги і вирубувати її заборонено.

До речі, кримська поліція щодня проводить рейди на ялинкові ринки і з'ясовуватиме звідки товар. Якщо ялинки місцеві або контрабандні з України, їх власників чекає великий штраф.