Більшість українців вважають, що наша країна повинна офіційно святкувати одне з найбільших християнських свят разом з усім католицьким світом.

Про це свідчить підсумок опитування на сайті телеканалу "24".

59% респондентів, які взяли участь в опитуванні, вважають, що Україна повинна перейти на григоріанський календар, щоб відзначати Різдво тоді, коли його святкує більшість людей на планеті - 25 грудня.

Нагадаємо, католицьке Різдво відзначають в переважній більшості християнських країн світу.

41% опитаних вважає, що не потрібно порушувати традиції і залишити все, як є. Вони переконані, що Україна повинна святкувати Різдво після Нового року, тобто 7 січня.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За юліанським календарем 7 січня святкують Різдво в переважно православних країнах - Росія, Білорусія, Сербія, Греція, Грузія.

Свою думку з цього приводу висловили більш як 9 тисяч читачів.

Читайте також: Турчинов хоче перенести святкування Різдва

Першим серед українських чиновників заговорив про те, що Україна повинна святкувати Різдво Христове "разом з більшістю цивілізованих країн" секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Сьогодні жодна країна не живе за юліанським календарем. Самі Церкви у своєму звичайному житті користуються саме григоріанським календарем. Зайти і запитати в церкву: "яке сьогодні число" - "25 грудня", - почуємо у відповідь", - зазначив Турчинов. Рішення по цьому питанню повинна прийняти Рада християнських Церков України, а на перехідний етап глава РНБО запропонував святкувати і 25 грудня і 7 січня.