У Краматорську Донецькій області з 28 грудня від грипу померло 15 осіб. Про це стало відомо під час оперативної наради у Краматорській міській раді, повідомляє УНІАН.

За словами керівника відділу охорони здоров'я Ігоря Михайлова, 29-річний чоловік став 15-м померлим від епідемії грипу в місті. Чоловік помер вранці 9 січня у стаціонарі міської лікарні №2 буквально через кілька годин після надходження. Як повідомили медики, у хлопця грип розвивався на тлі ВІЛ-інфекції, тому точну причину смерті можна буде встановити після розтину.

Причина такої смертності у місті, на думку лікарів, в тому, що більшість померлих намагалися перенести хворобу на ногах. Вони не приймали противірусні препарати, не дотримувалися постільного режиму, відвідували місця масового скупчення людей.

Наразі у лікарнях Краматорська перебуває 180 дорослих і 22 дитини. З них 37 дорослих і 8 дітей – у важкому стані. Кількість звернень до лікарів і викликів швидкої не скорочується. На думку лікарів, епідемія в місті наближається до свого піку.

Читайте також: Через грип канікули у вінницьких школах продовжено на тиждень

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадаємо, в листопаді 2015 року у Києві зареєстрували два летальні випадки від гриппу. Тоді померла 33-річна жінка та її 63-річна мати, у якої грип був ускладнений цукровим діабетом.