Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука переконаний, що торговельну блокаду за типом анексованого Криму необхідно організувати і проти окупованих бойовиками територій Луганської області. Про це Тука заявив в інтерв'ю EspresoTV.

"Я не бачу суттєвої різниці. І ця, і та територія окупована зовнішнім ворогом. Якщо ми робимо певну торговельну блокаду окупантів в Криму, то чому ми не робимо те ж саме на окупованій частині Донбасу?" - зазначив голова Луганської ОВЦА.

Тука також розповів про два випадки за останній місяць, коли прикордонники затримували вантажі, які йшли на окуповану бойовиками територію залізницею. За його словами, в перший раз правоохоронці затримали вагон електротоварів, а другий - 12 вагонів лісу.

"У мене є багато питань. Яким чином дається дозвіл на переміщення товарів? У чому виникає необхідність переміщати такі вантажі на окуповану територію? І чим принципово ситуація на Луганщині, яка окупована, відрізняється від ситуації в Криму?" - підкреслив Тука.

Читайте також: Москаль-Карлосон, Аваков з фруктами та Тука у вишиванці - як політики вітають українців

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

До слова, ще влітку були відомі розцінки на пропуск транспорту з контрабандою в "ЛНР". Стверджували, що українські військові на блок-постах беруть за кожну фуру з незаконним товаром від 50 до 150 тисяч гривень. Нагадаємо, що раніше Кабмін ввів торговельну блокаду окупованого Росією Криму. На півострів заборонені поставки товарів і послуг.