Запустивши новий контейнерний маршрут Україна - Китай в обхід Росії, Україна зробила стратегічний прорив у геополітичній реальності. Перший рейс за цим маршрутом стартував з Іллічівська сьогодні 15 січня. Про це на відкритті нового "шовкового шляху" заявив голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.

"Контейнерний маршрут Україна-Китай дозволить оживити порти України, створить робочі місця і може стати саме тим фактором, який потрібен для економічного дива в Одеському регіоні", - наголосив Саакашвілі. На його думку, якщо припинити "адміністративне беззаконня" і налагодити нормальну роботу державних служб, Україна стане країною, яка найшвидше розвиватиметься у Європі, повідомляє телеканал "24".

Саакашвілі також назвав цей маршрут "кошмаром Путіна", адже продемонстрували Росії, що ми можемо прожити без неї. На думку фахівців, тепер Україна не залежатиме від рішень російської сторони і зможе значно збільшити обсяги експортних перевезень до країн Азії.

Читайте також: Казахстан торгуватиме з Україною

Нагадаємо, Україна створює "Новий шовковий шлях" для того, щоб обійти російську блокаду транзиту своїх товарів. Серед нововведень: контейнерний потяг за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай. Маршрут включає дві поромні переправи Чорним і Каспійським морями (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт).

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще