Жителі Одеси та Миколаєва всю ніч рятували тих, хто потрапив у снігову пастку. Вони витягали застряглі автомобілі, гріли чаєм та пропонували безкоштовне житло. Оголошення розміщували у соцмережах.

"Одесити, якщо снігопад вас застав зненацька, ви десь застрягли і не можете виїхати, а може бути сів акумулятор і не заводиться авто - не соромтеся, дзвоніть або пишіть. Приїду, допоможу", - написав Сергій Балбеко.

Приватні готелі та жителі міста писали, що готові безкоштовно поселити та обігріти тих, хто потребує допомоги.

В Миколаєві автомобілісти допомагали один одному майже усю ніч боротися з негодою – викопували машини зі снігу. Небайдужі безкоштовно підвозили містян додому. Кажуть, що такі випадки були у Корабельному районі та у Матвіївці. В соцмережах створили "штаб", через який закликали писати про тих, кому необхідна допомога.

Читайте також: 400 столичних підприємств оштрафували за неприбраний сніг

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

У Кіровоградській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Харківській та Полтавській областях через заметілі та снігопад обмежили рух транспорту. У Миколаївській та Одеській областях висота сніжного покриву сягає близько 15-20 см, в інших регіонах до 10 см, кажуть рятувальники.

Внаслідок сильних пориви вітру (15-20 м/с) спрацювали системи захисту ліній електропередач. Станом на вечір без світла залишилися 36 населених пунктів у Миколаївській та Одеській областях.

У Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях синоптики фіксують сильний дощ та плюсову температуру.

18 січня 2016 року очікується переміщення активного південного циклону на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Харківської та Сумської областей. Тому будуть складні погодні умови. Синоптики попереджають про сильні снігопади, хуртовини, снігові замети та сильний вітер. Місцями до 25 м/с. В Приазов'ї, Дніпропетровській та Луганській областях прогнозують дощ та мокрий сніг, сильні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, на решті території часом сніг.

Температура повітря вночі 18 січня 8-14°, вдень 4-10° морозу, в Приазов'ї вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.