Українці прагнуть бути незалежними від роботодавців. За результатами опитувань, 92% респондентів планують перейти на фріланс. Тобто бути вілнонайманим робітником, який сам шукає собі проекти і може одночасно працювати на декілька фірм.

Про це стверджує HR-експерт Тетяна Пашкіна. Серед причин піти у "вільне плавання" українці найчастіше називають наступне: бажання розпоряджатися своїм часом, регулювати рівень доходу, працювати віддалено і не прив'язуватися до одного начальника, повідомляє телеканал "24".

Роботодавці також шукають фрілансерів. За грудень 2015 року на профільних сайтах з'явились тисячі нових пропозицій.

Найбільше варіантів для домашніх майстрів. Тобто, помічників, які можуть виконати будь-яке завдання з дрібного побутового ремонту. Наприклад, відремонтувати сантехніку, пофарбувати, полагодити меблі. Попитом користувалися також кур'єри, копірайтери, прибиральники та розповсюджувач реклами.

Зарплати фрілансерам пропонують різні, залежно від характеру роботи. Якщо домашньому майстру готові платити близько 500 гривень, то наприклад, менеджеру віддалених продажів – 10 тисяч.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Читайте також: Фрілансери зможуть легко отримувати гонорари за кордоном - Абромавічус

За оцінками фахівців, у 2016 році фріланс буде популярним ще й серед програмістів, веб-дизайнерів і веб-розробників, а також фахівців з продажу та серед тих, хто працює з текстами.

Нагадаємо, лідерами по кількості вакансій в Україні в 2015 році залишаються ІТ, продажі, маркетинг, адміністративний персонал та банківська сфера. Рейтинг найбільш затребуваних професій наступний: IT-спеціалісти, лікарі, спеціалісти військових професій, інженери різних галузей, підприємці та бізнесмени, а також спеціалісти робочих професій.