Українська армія змінила свою тактику бою на Донбасі й сьогодні відповідає більш рішуче на активізацію бойових дій російсько-терористичних військ.

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко в інтерв'ю "Обозревателю" заявив, що часи, коли українські війська "просто спостерігали за цим з опорних пунктів та бліндажів", пройшли.

Генерал-лейтенант зазначив, що зараз спостерігається більша інтенсивність на тактичному рівні з боку ворога, але наші бійці дають гідну відповідь:

"Просто сидіти, коли вони, дочекавшись вечора, наносять артилерійські удари - цей час уже пройшов. Їм треба відповідати. Вони поважають силу - якщо вони взагалі що-небудь поважають. Вони зважають на це, і таким чином доводиться це вирішувати".

За словами генерала, українські сили тепер застосовують іншу тактику, при якій "досить рішуче займають і відстоюють" "переважаючі висоти", дороги, якими здійснюються поставки озброєнь і техніки, - "все, що вигідно з тактичної точки зору".

Ігор Романенко зазначив, що така тактика не є новою, її використовували ще в часи Першої та Другої світових воєн. Американський генерал Дуглас Макартур називав це тактикою "стрибка жаби"- стрибнути вперед, закріпитися й відстоювати цю позицію, - пояснив генерал.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Як повідомлялось раніше, російські окупаційні війська продовжують порушувати Мінські домовленості. З початку доби вони 22 рази відкривали вогонь по українських підрозділах у районі проведення АТО.