Напередодні старту опалювального сезону українців усе більше цікавить, що саме може негативно вплинути на надання житлової субсидії. Досі доволі невизначеним залишається факт придбання громадянами нового житла та його зв'язок із подальшим наданням цієї допомоги.

За словами експерта з питань соціальної політики Інституту суспільно-економічних досліджень Маріанни Онуфрик, при купівлі нового помешкання, призначення субсидії розглядатиметься лише в індивідуальному порядку.

"Наприклад, ви живете одним домогосподарством у трьохкімнатній квартирі. Діти виросли, одружуються, ви розмінюєте цю квартиру чи цю квартиру продаєте й купуєте дві двохкімнатні квартири. За фактом покупка відбулась, ви набуваєте права власності, покупка очевидно більша, ніж 50 тисяч гривень, але ви просто розділили дві сім'ї й помітного покращення для вашої сім'ї чи свідчення того, що ви дуже багато заробляєте, немає", - повідомила експерт для видання "Голос столиці" і додала, що в такому випадку субсидію призначатимуть.

Якщо ж купується чергове помешкання, однак зміна житлових умов не відбувається, - у наданні допомоги будуть відмовляти.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українці відмовляються від субсидій через неофіційні доходи.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще