Неправильне поводження з контактними лінзами призводить до запалення рогівки- кератиту, який може погіршити зір і навіть закінчитись повною сліпотою.

При кератиті людина відчуває біль, з'являються виразки і почервоніння очей, посилюється сльозовиділення і світлобоязнь. Захворювання небезпечне своїми ускладненнями, в числі яких - більмо, зниження зору і сліпота.

Статистика говорить, що сьогодні контактні лінзи носять більше 125 мільйонів чоловік. Їх використовують не лише для поліпшення зору, але і в косметичних цілях. У порівнянні з окулярами, лінзи виграють тим, що забезпечують краще периферійне бачення, підходять для екстремальних умов і занять активним спортом. Крім того, для виправлення кератоконуса і анізейконії лінзи підходять краще окулярів.

Якщо контактні лінзи використовувати відповідно до вказівок, вони є безпечною і ефективною формою корекції зору. Однак, неправильний догляд за лінзами та носіння їх довше рекомендованого терміну підвищує ризик зараження рогівки, попереджають окулісти.

Найбільш поширені помилки в носінні лінз:

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Носіння лінз довше рекомендованого терміну;

Самостійний підбір контактних лінз без рецепта;

Сон в контактних лінзах.

Небезпечно також зберігати лінзи в воді або плавати в них без окулярів чи маски. Щоб уникнути кератиту та інших можливих ускладнень, пов'язаних з носінням лінз (кон'юнктивіту, алергії, гіпоксії рогівки), медики рекомендують відвідувати офтальмолога не рідше одного разу на рік.