Ватажок так званої "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко похвалився місцевій пресі тим, що відправив сьогодні в Росію перші 95 вагонів вугілля.

Правда, він пожалівся, що це нелегкий процес, який може зайняти близько трьох місяців, передає 112.ua.

Захарченко пояснив, що є проблеми з певними видами документації, але "штаб працює практично цілодобово". При цьому він нагадав, що "ця продукція історично йшла раніше в Росію".

Шахти, розташовані на окупованих територіях Донбасу, припинили поставки вугілля в Україну, але свою роботу не зупиняли.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", очільник Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що вже незабаром наша країна перестане купувати вугілля в Росії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У той же час блокадники торгівлі з ОРДЛО вимагають від української влади до 2 квітня повністю припинити поставки вугілля з РФ.

Що ж стосується Захарченка. то на сьогодні це друга гучна заява про його "перемогу". Першою можна назвати позбавлення ним паспорта "ДНР" епатажного російського актора Микити Джигурди.