На монетизацію пільг буде потрібно близько 20 мільярдів гривень на рік.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу.

"Сьогодні на ці програми використовується до 15 млрд грн. Це на поточний рік. Реально це буде (в 2018 році) до 20 млрд грн на всі програми. Тобто, якщо взяти всі програми, які повинні фінансуватися, то це близько 20 млрд грн" , - сказав чиновник.

За його словами, на сьогоднішній день держава набрало стільки пільг, що вже не може їх виконати. Тому єдиний вихід - це монетизація.

"Вихід із ситуації - монетизація. Це коли ми замість надання пільг в натуральній формі виплачуємо кожному пільговику грошову компенсацію", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що нинішня система виплати пільг далека від досконалості, оскільки в бюджеті не завжди вистачає фінансування для компенсації витрат підприємств на обслуговування пільговиків. Це більшою мірою стосується безкоштовного проїзду сільського населення в місцевому транспорті.