У Рівному точиться боротьба за костел Святого Антонія. Нині будівля використовується як органний зал, але католики мріють повернути її собі.

Представники Луцької дієцезії Римо-католицької церкви готові навіть на компроміс – залишити костел у власності філармонії, однак дозволити їм проводити там богослужіння, пише видання "Рівне Вечірнє".

Однак комунальна комісія облради відмовила вірянам. А за словами директора обласної філармонії Миколи Орешко, католики суперечать самі собі. Мовляв, раніше заявляли, що одночасно проводити богослужіння та концерти ніяк не можна, а тепер передумали.

Свої претензії Орешко порадив католикам надсилати до Росії. Адже костел Святого Антонія у них забрала ще радянська влада.

"Правонаступником СРСР є Росія, а не ми, туди нехай звертаються", — відрізав директор філармонії.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А ще додав, що католицької громади в місті всього 500 людей. І на всіх є два діючі костели і ще один недобудований – тож молитися їм є де.

Рівненська ОДА лише руками розводить: будівля – пам'ятка архітектури, тому повернути її за законом неможливо.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", інженери показали оновлений Андріївський храм.