У Києві нарешті завершили реставраційні роботи у храмі на Андріївському узвозі, які тривали близько десяти років.

Про це повідомляє UBR.

Свого часу Андріївська церква була у аварійному стані – одне із тисячі чудес світу, яке входить до Списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, буквально обвалювалося на очах.

Почали відновлювати будівлю ще у 2009 році, а вже згодом відремонтували гідроізоляційну частину, напередодні Євро-2012. У 2015 році почали реставрувати сходи.

За словами головного інженера об'єкта Ігоря Устименко, на вході до храму часто замерзала вода, а основа прогнивала. Зараз 60% ліпнини повністю відновлено, проведені також декоративні, штукатурні та малярні роботи, замінена підлога.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, спеціальною речовиною обробили старовинні ікони, які датуються 18-м століттям.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що близько чотирьох мільйонів гривень на відновлення Андріївського храму виділили у Міністерстві культури.