Міністерство інфраструктури України повідомило, що у водах Чорного моря російський корабель вчинив спробу захоплення українського катера. Про це відомство повідомило сьогодні, 5 травня, на своїй сторінці у Facebook.

За даними міністерства, інцидент стався 24 квітня в районі Скадовська під час навчань

Російські кораблі, що базуються в окупованому Криму, наблизилися до українського рятувального катера і вийшли в ефір з вимогою "зупинити хід і лягти у дрейф".

Прес-служба відомства оприлюднила відео, на якому зафільмовано нештатну подію. На відеозапису чути, як з російського судна кілька разів в наказовому тоні вимагають від українських рятувальників зупинитись, оскільки вони нібито "перебувають у водах Російської Федерації".

Команда українського рятувального катеру відмовилася виконувати протиправні вимоги, та відповіла, що катер перебуває у територіальних водах України. Після словесної перепалки українські моряки взяли курс на Скадовськ.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У Мінінфраструктури вже запевнили, що нагородять екіпаж українського судна за професіоналізм:

Безстрашність наших рятувальників, безумовно, буде відзначено. Я пишаюся їх діями і захоплююся патріотизмом і відданістю всіх українців, що дають відсіч ворогу як на фронті, так і в повсякденному житті. Разом ми переможемо! Слава Україні!, - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як повідомляв сайт Знай.ua, на початку квітня окупанти в Криму захопили українське судно.