Росія не братиме участі у Євробаченні-2017.

Про це повідомив Європейська мовленнєва спілка (ЄМС).

Нагадаємо, згідно з українськими законами конкурсантка від РФ Юлія Самойлова не має права в'їжджати в Україну, оскільки вона порушила державні кордони країни, виступивши в Криму після його анексії в 2014 році.

Зазначимо, за законом, в'їжджати в аннексированный Крим можна лише з території України або з дозволу влади. Всі інші варіанти вважаються незаконними.

Після того, як стало відомо, що Самойлову не пустять до Києва на "Євробачення" ЄМС запропонував дві альтернативи, які дозволили б Росії продовжити свою участь у конкурсі цього року.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Однак у РФ відкинули обидві, і заявили, що не транслюватимуть "Євробачення-2017".

"На жаль, це означає, що Росія втрачає можливість взяти участь у конкурсі цього року", - сказано в повідомленні ЄВС.

Голова референтної групи "Євробачення" Франк Дітер Фрейлінг зазначив, що позицію України засуджують, однак, підготовка в Києві продовжиться.

"На нашу думку, рішення України повністю підриває цілісність і неполітичний характер "Євробачення" і його місію - об'єднати всі народи разом у дружньому змаганні", - підкреслив він.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, російський "Перший канал" відмовився транслювати конкурс "Євробачення-2017". Причиною такого рішення назвали те, що українська влада відмовилися впускати в країну Самойлову. Телеканал вважає, що подібне рішення необґрунтованим.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко сумнівається в тому, що у Європейській мовній спілці підтримають Кремль і введуть серйозні санкції, якщо Україна не впустить Самойлову в країну для участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2017.