Дослідникам вдалося розгадати таємницю загадкового водоспаду в Антарктиді, який через свій яскраво-червоний колір отримав назву Кривавий. Незвичайне явище на крижаному континенті десятиліттями привертало до себе увагу вчених, і от нарешті їм вдалося з'ясувати, що забарвлює воду в такий колір.

Група вчених Університету Аляски, провівши ряд досліджень, дійшла висновку, що кривавого забарвлення водоспаду, який тече з-під льодовика Тейлора, надають сіль та залізо. Багата на залізо солона вода, контактуючи з повітрям, червоніє, - пише INVADERS.

"Хоча це і звучить нелогічно, але вода виділяє тепло. Коли вона замерзає – це тепло нагріває навколишній холодний лід. Висока температура і низька температура замерзання солоної води роблять можливим рух рідини. Льодовик Тейлор – найхолодніший з відомих льодовиків, де постійно тече вода", - розповіли науковці.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", у Каліфорнії в Національному Йосемітському парку водоспад перетворився на потік лави, який називають вогнепадом.