Група вчених з Данії, Швейцарії та Франції довели, що перші одомашнені коні пішли від великої групи жеребців, яка відрізнялась високим різноманіттям, а не від малої, як це вважалося раніше.

У ході дослідження,спеціалісти вивчили кістки зокрема Y-хромосом у ДНК коней, що існували поряд з людьми протягом останніх 4 тисячі років, - пише " Science".

Вчені описали процес одомашнення дикий копитних тварин.На думку спеціалістів, приручати коней люди почали близько 5,5 тисяч років тому. Це повязали з Батайською культурою, яка існувала у мешканців казахських степів.

також, за словами науковцыв, близько 2 тисяч років тому в генах коней почали відбуватися мутації, які не пов'язують з одомашненням цих тварин.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", королева Єлизавета осідлала поні. У 90 років Єлизавета II катається на коні без шолому та відчуває себе звичайною людиною.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще