З приходом тепла хочеться якомога довше перебувати на вулиці, але коли настає момент весняного цвітіння аллергетики замикають себе вдома і переживають цей не легкий момент сидячи під замком.

Аллергетикам не позаздриш, знаходиться вдома в момент цвітіння може не кожен, тому ці люди забезпечують себе великою кількістю паперових серветок і антигістамінними засобами.

Як показує статистика, практично кожна п'ята людина на планеті відчуває дискомфорт під час цвітіння. Портал "Знай" дає кілька порад, щоб полегшити алергію в момент весняного цвітіння.

Для того, щоб визначити, від якого пилку у вас алергія, необхідно записатися до імунолога, який в ході обстеження зможе виписати необхідні засоби від алергії.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

В наш час існують програми для смартфона, які відстежують початок періоду цвітіння конкретної рослини. Коли ви будете знати яке рослина викликає алергію, як мінімум ви будете рідко ходити по тих маршрутах, де вони цвітуть.

Якщо ви все ж вирішили стати відлюдником і пережити момент цвітіння перебуваючи вдома, намагайтеся не відкривати вікна. Одяг є переносником алергенів-невидимок, тому після повернення додому надсилайте речі відразу в прання або приберіть їх в герметичний пакет до прання.

У вітряну погоду у період до 11.00 годин концентрація пилку в повітрі максимальна. Якщо є така можливість, то краще до 11 години не виходити з приміщення.

У кого сильні прояви алергії на цвітіння краще використовувати одноразові маски, сонячні окуляри, які допоможуть захистити найбільш вразливі органи.

Знизити симптоми алергії допоможуть деякі продукти харчування. Фахівці рекомендують виключити з раціону яблука, груші, фрукти з дрібними кісточками, горіхи, полуниця, мед. Це продукти-подразники, які погіршують ситуацію. Заспокоїти алергію зможуть кисломолочні продукти, куркума, зелений чай.

Щоб слизова носа була менш роздратованою, намастіть ніс вазеліном. Щоб полегшити закладеність носа під час сну, необхідно підняти подушку вище.

Ефірні олії мають властивість полегшити симптоми алергії. Додайте в зволожувач повітря кілька крапель олії чайного дерева, масло троянди, сандалове, пачулі, ладану і лаванди.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що навесні знижується імунітет, з'являються шкірні захворювання, особа стає тьмяним з-за авітамінозу. Взимку, ми витрачаємо велику кількість запасів важливих речовин, які необхідно відновлювати. З приходом весни ми періодично відчуваємо головний біль, млявий стан, стомлюваність, дратівливість. Знижується зір, стан здоров'я супроводжується частими респіраторними захворюваннями.