Російський музичний продюсер і телеведуча Яна Рудковська прокоментувала заборону співачці Юлії Самойловій на в'їзд в Україну.

На її думку, організатори Євробачення-2017 зроблять усе можливе для участі представниці Росії, оскільки в іншому разі вони зазнають величезних збитків, втративши значну частину аудиторії.

Про це Рудковська заявила в інтерв'ю інформаційному агентству Nation News.

"Росія - величезна країна. Якщо там, в Ірландії та Ісландії, його дивляться лише домогосподарки, у нас конкурс дуже популярний", - вважає продюсер.

Крім того, Рудковська жорстко засудила рішення Служби безпеки України, назвавши його порушенням прав людей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Це кричущий факт. Взяли й забрали у людини мрію. Можна забрати мрію у здорової людини, але з інвалідом так не можна чинити. І це відбувається зараз, коли розвиваються всі ідеї, що ми - інклюзивне суспільство", - обурилася телеведуча.

За словами Рудковської, Самойлова виступити просто зобов'язана, і не важливо - особисто вона буде присутня на конкурсі або співатиме у трансляції. А от якщо росіянку так і не пустять на Євробачення-2017, Москва має подати позов до Європейського суду з прав людини.

"Мені здається, що шанси вплинути на рішення Києва в Європейського мовного союзу дуже великі. Мова йде не лише про захист прав конкурсанта, а й про захист прав людини", - підсумувала продюсер.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", росіяни відповіли оргкомітету Євробачення потоком лайки у соцмережах.