В Україні найбільша частка населення, які мають паспорти інших держав, припадає на Закарпатську область.

Про це в коментарі "Дзеркалу тижня" розповів мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, таких у західних регіонах вже близько 40%. У тому випадку, якщо законопроект про подвійне громадянство ухвалить президент, то всі ці люди автоматично виявляються порушниками і повинні нести відповідальність.

Садовий додав, що більшість таких документів отримують переважно підприємці, адже їм це вкрай вигідно.

Мер Львова запевняє, що у подібних нововведеннях є подвійне дно, адже позбавляти громадянства України за такі речі він вважає неприпустимим, хоча додає, що сам нібито ніколи не володів паспортом іншої країни.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він наголосив, що потрібно звернути увагу перш за все на тих українців, які виїхали з певних причин закордон і залишилися там жити, адже вони могли б зробити багато корисного.

"Якщо дати їм наше громадянство, то можна залучати їх як цінний ресурс до співпраці", - додав Садовий.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україні найближчим часом можуть запровадити відповідальність за отримання подвійного громадянства. Відповідний законопроект, у разі його ухвалення, торкнеться у першу чергу осіб, які працюють на державних посадах.