Український композитор і музичний продюсер Олександр Ягольнік упевнений: не можна робити поступки представниці Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойловій лише через інвалідність.

Дівчина пересувається на візку, адже з дитинства має вади фізичного розвитку. Свого часу співачка стала фіналісткою третього сезону талант-шоу Алли Пугачової "Фактор А". Після цього до виконавиці з першою групою інвалідності прийшла слава.

"Співачка з обмеженими можливостями витягла щасливий квиток. Вважав, що потрібно дати їй можливість виступити. Але після того як СБУ підтвердила її участь у концерті в Криму у 2015 році, змінив свою думку. Закон єдиний для усіх. Інвалідність не може бути виправданням для порушників закону", - розповів Ягольнік в інтерв’ю Gazeta.ua.

Служба безпеки України заборонила Самойловій в'їзд на три роки. А отже її участь у заході тепер неможлива.

"Росія добилася, чого хотіла. Висунення співачки з інвалідністю на Євробачення було провокацією для України. Знали, що вона виступала в анексованому Криму. Що Самойлову перевірятиме Служба безпеки. І все одно обрали саме її", - вважає композитор.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

На думку експерта, хитрий план Кремля провалився. Українці оминули пастку Путіна, утримавшись від негативних висловлювань на адресу виконавиці з інвалідністю.

"Самойлова пересувається на візку. Має обмежені можливості у виконанні пісень. У сидячому положенні перекривається діафрагма. Не можливо співати на повну силу. До того ж підібрали композицію дуже низького рівня. Це стосується і смислового наповнення, і аранжування", - додав Ягольнік.

Виняток склала лише депутатка, співачка та кума президента Оксана Білозір, яка назвала Самойлову "уродством" в ефірі одного з українських телеканалів.

"Вона не робила б гучних політичних заяв, які суперечать позиції Порошенка. Про неї Білозір добре відомо. Не можна людей з обмеженими можливостями називати так. Навіть не зважаючи на анексію Криму і окупацію Донбасу. Не зважаючи на будь-які політичні обставини", - підкреслив Ягольнік.

Продюсер також прокоментував гучні заяви Москви про бойкот Євробачення-2017 з боку Росії та його перенесення з України.

"Росія завжди має "план Б". Можуть висунути наступного кандидата — Олександра Панайотова. Йому пророкували участь у конкурсі до висунення Самойлової. Або навіть популярного британського співака Роббі Вільямса. Заявив про бажання представляти Росію на Євробаченні в ефірі ток-шоу. Неодноразово від російських співаків та політиків звучали заклики бойкотувати конкурс і взагалі не відправляти свого представника. Цей варіант також можливий. У будь-якому разі це буде політичне рішення. Навряд чи влада втрутиться і скасує рішення СБУ", - зазначив композитор.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Аксьонов "скасував" Євробачення та покликав Самойлову до Криму.